Thursday, May 8, 2008

Sorry.. lama tak blog!


Hey guys! Salam to all.. sorry lama tak menulis, have been very busy! Anyways, both of us wrapped up our latest movie "Stamp" (Tayangan Unggul) - directed by Kabhir Bhatia of 'Cinta'; end of Feb. Syok giler cerita pasal street cons jumpa street hustler jumpa mafia cina cuba curi satu stem yang sangat berharga. Other cast in the movie beside the both of us adalah Afdlin Shauki, Indy Nadarajah, Que Haidar, Sathiya, Bront Palarae, Kin Wah, Isma Yusoff, Diana Danielle, Harun Salim Bachik dan ramai lagi lah.. It is scheduled to be out next year tapi kami dah tak sabar dah! Yang ni pasti hit!

We just finished shooting for our latest Dumex Dugro campaigning TVC, yang ni pun seronok dapat bekerja sekali lagi dengan director TVC Benny dari New Zealand, shooting 2 hari + 1 hari untuk still photography ( di mana print ad dah keluar merata dalam surat khabar dan juga billboard - both of us dengan baby atas bahu ). Baby tu Daniel, from Thailand, cute giler!

Yes.. saya baru keluar hospital sebenarnya.. ni baru lah dapat menulis.. admitted hari Isnin 28 April tu hari. Sesak nafas, lantas terus ke Gleneagles Intan untuk check up. Yang best tu I pergi drive sendiri! Vee tengah shooting dengan Hans Isaac ( Telemovie 'Mama.net' - TV3) masa tu.
Lepas x-ray confirmed my left lung dah collapsed 40%! Saya di'diagnose'kan mengalami 'spontaneous pneumothorax', dalam bahasa pasarnye, paru-paru bocor! hehe, kelakar! Sakit lah jugak!

Tebuk le lubang masuk tiub ke dalam paru-paru, on wednesday, I di'operasi'kan kat OT selama 1 jam setengah. Sekarang ni tengah recovering! Alhamdulillah! Oh yes, saya nak ucapkan thanks banyak2 kat geng-geng yang datang melawat tempohari kat ward, i really appreciate it! sori la I tak layan sangat, tengah mai-mai overdose dengan morfin! hehe!

Anyways, shooting Mr. Mama pun tergendala lah sekarang ni pasal Mr. Mama kene rehat sebulan! Adios, till next time!

10 comments:

nitzie said...

u were in for pneumothorax ke??? hahaha thank god!!! my frens were all saying they saw melodi @ something and u have heart problems!!!! hahaha
get well soon okie???

-aniza-

Mia said...

wah! abg shidee~ fuh~ hebat tu..drive sendiri to the hospital...alhamdulillah everything is ok... take care yah..I baru tau u guys got a blog. Nanti I link with my blog.. ^_^

Rashidi Ishak & Vanidah Imran said...

hehe tu lah, terer la jugak drive myself! anyway, thanks!

shazzain said...

heh..I heard from my mum, she told me u penah kena last time is it? Take care & get well soon..

Rashidi Ishak & Vanidah Imran said...

yep, this is actually the second time. But it's worse this time hence i needed the surgery. but its all good now! ;)

Anisfizawan said...

Assalammualaikum...Just schrolling down the internet suddenly met you guys punya blog. Shidee, bersyukur pada tuhan that everything goes well with the operation. V.....I hope that u remember me...your old friend @ CBN, Anees. We had lost contact for quite a while. Cuma follow up your news from the media. Anyway, V, I'm proud of you. Maybe u can remember me by this clue..Raha, Morina, Suzie and etc....I'm in car business. Just in case you guys interested can email me at trilliontriangle@gmail.com.

Trillion Triangle (M) Sdn Bhd said...

Assalammualaikum...Just schrolling down the internet suddenly met you guys punya blog. Shidee, bersyukur pada tuhan that everything goes well with the operation. V.....I hope that u remember me...your old friend @ CBN, Anees. We had lost contact for quite a while. Cuma follow up your news from the media. Anyway, V, I'm proud of you. Maybe u can remember me by this clue..Raha, Morina, Suzie and etc....I'm in car business. Just in case you guys interested can email me at trilliontriangle@gmail.com.

Ayu said...

ello mr mama..sori tak dapat visit abg kat hospital..tgh show..terkejut lepas kak vee call..hope u'll get well soon..

Rashidi Ishak & Vanidah Imran said...

takpe no problem, thanks!

tt.. said...

Assalamualaikum Shidi & Vee...

Terkejut gak baca pasal Shidi's ailment...but syukur alhamdulillah it's all over now...hope u do take good care of yrself...and my prayers are that U both will alalways be blessed...insyaAllah...