Monday, July 14, 2008

UnDead Mushroom!



KL Indie Fest 08, 5hb Julai di KL Tower.



Dead Mushroom circa 1997, dari kiri Mike (bass), Pojie (gitar), Zul (dram), Faiz (THE VOCAL) and Shidi (gitar).

Dead Mushroom 2008 dan 20 kg kemudian! Dari kiri, Mike, Pojie, Faiz, Shidi dan Zul.


Salam! Yez.. Dead Mushroom is undead! Ok, maybe some of you yang dah dengar tentang kemunculan kembali band saya, Dead Mushroom. Di poster KL Indie Fest 2008 tertera nama kumpulan Dead Mushroom (reunion). Reunion? Sebenarnya, kami tak pernah berpisah pun. Cuma semua ahli band sibuk dengan kerjaya masing-masing. Termasuklah yang ikhlas ni, sibuk dengan bidang lakonan dan pengarahannya!!

Dead Mushroom performed 4 lagu untuk lepas geram kepada peminat yang tak jemu-jemu menyokong kami. Thanks guys, you guys rock! Kami tengah buat preparation untuk menyiapkan single terbaru kami, 'Nowhere'. So, please be informed ya, nanti kami akan perhebah-hebah kan lah! Official website pun tengah dalam pembikinan, so, bersabar ok. Anyways, thank u again for supporting us!!
Love and peace!
Rashidi Ishak.

10 comments:

Zam said...

wehh..
mana pg gambar backing vocal korang mr. Arman?..haha..!
any news from SPUTUM members?

Aziel Azhar said...

Gosh. I stumbled upon this blog after I read an advertisement regarding the portal web design Shidi is promoting and told myself " Where have I been???".

Gosh, I'm like among your fans who 'totally minat gile' with the two of you. Had several chances meeting you guys during Sehati Berdansa (my dad was the male vocal during Foxtrot week and Final), but my feet were too cold to walk up to you guys even only for a photo.

Gosh!!!! I swear I'm not gonna miss it again...!! All the best to Shidi & Vee. You guys are the best!!!

rMizi said...

Salam Bro, aku memang minat ko dalam lakonan dan nyanyian termasuk juga ur wife, kerana ko dan wife ko memang bintang yg bersinar dalam industri ini, harapan aku agar korang sefamily sentiasa ceria dan bahagia, apa2 hal ko boleh lawati laman webblog komuniti mywarung kami ini di.. http://mybeststation.blogspot.com
tahniah diatas kecermelangan didalam apa jua bidang salam.

shar83 said...

yeayy kalian pon ada blog..keep in touch kay...saya peminat kalian.. wahh bestnyer besnyer

Een said...

salam abg shidi n kak vee..
masa tgk sehati berdansa da tahu da korang ni mmg bubbly orgnyer..
so syok wen read ur blog..
so rajin2 ler tulieh blog..haha..
abg shidi, semoga cepat sembuh n sentiasa berbahagia dgn keluarga tersayang..

cek out my blog kalu rajin yer..
www.ilebin.blogspot.com
hm cam promosi plak kt cni hihi..

dila said...

salam...abg shidi n kak vee...
i'm 1 of ur fans...mmg minat giler...hehe..la ni br tau u guys ade blog..
so,hope u guys happy sefamily ya... ;)
n happy blogging!!

Kman said...

salam cd & v...
argh.. nape lama sgt x n3. for sure tgh bz promote portal whizz la ni kan.

ermm.. suka tgk both of u.. especially v, redup jer ;) ahaks! moga cd, v & anak-anak dirahmati ALLAH! Amin...

Anonymous said...

aisehman brother shidi best betul la ,dead mushroom mengganas semula,konsep macam dulu lagi ker ? kalu bleh kasi maintain la brother gua suka lu org punya sound ,macam gossard & mcready beb,caya la keep 'alive' dead mushroom.

Anonymous said...

dead mushroom rocks..ingat lagi klip read my mind kluar time 1998..tak sangka alternatif still hidup..go bro shidi..go dead mushroom..where is the video klip??kan bang shidi jadi watak utama dlm klip tuh..

Anonymous said...

salam bro! gua ingat cendawan lu dah kene racun rupanya masih bernyawa congrate bro! gua memang dah lame gile x dengar lagu2 korang, susah gile nak cari 1st album korang masa kluar dulu gua x de duit nak beli skrg bile nak carik balik x jumpe la...

anyway bro! gua memang rindu ngan band lu dah lame x dengar band grunge buat album, sblm ni the legend butterfinggers skrg ni lu org plak...memang best la.